Публични Обявления


COVID-19 Фирмено изявление


Българска компания предлага безвъзмездно иновативна телемедицинска технология за онлайн комуникация както с лекари, така и между медицински специалисти


Фирмата предлага безвъзмездно напълно разработена система за телемедицина като алтернатива за безопасен достъп до здравни услуги в условия на усложнена здравна ситуация. Системата се използва от болнични заведения, като УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"; Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" - София, АД, и още 30 населени места. Отделно всеки заинтересован лекар може да си създаде профил и график за онлайн консултации бързо и лесно, като може да се върже с нас за съдействие при нужда.
„Телемедицината е технология, която сама по себе си не лекува, но, както отбелязва и Световната Здравна Организация, „разстоянието е критичен фактор“ и като се използват информационни и комуникационни технологии, се предоставя равнопоставен достъп на хора от цялата страна за здравна консултация, на хронично болни, с цел избягване на контакт и пътуване, на хора под карантина с различни специалисти и много други, уточнява Иван Йосифов, изпълнителен директор на „Найкомс“ ЕООД.
Част от възможностите на платформата (Medcare.bg) са гарантирана надеждна аудио-видео връзка, уеб чат, споделяне на документи, обмен и разглеждане на изследвания от образна диагностика, включително DICOM формат и др. Онлайн базирана, платформата е лесна и интуитивна за използване като има възможност за консултация и само по документи. Достъпна през интернет, платформата не изисква специализиран хардуер (като наличие на смарт устройство например) или специализирани технически умения.


„Иновативните технологии като телемедицината намират доказано широко приложение в цял свят, като само за последния месец използването им се е увеличило многократно в редица държави (някои платформи съобщават за 2 милиона потребители за един месец, което при други условия е годишното потребление на услугата)“, допълва Иван Йосифов.
„Найкомс“ е изцяло българска компания, която специализира в областта на телемедицината. Носител на награда за "Социална иновация" в Конкурса „Иновативно предприятие на годината 2019“, под егидата на президента Румен Радев.
Телемедицината се явява своеобразен „умножител на силата“, който драстично разширява обхвата на полаганите грижи и не се прекъсва връзката между лекар и пациент. Отговаряйки на мото си „Да се постави техниката в услуга на обществото“ фирма Найкомс се отказва от своята такса и е готова да даде безплатно платформата за телемедицина за ползване от медицинските специалисти и пациентите за периода на кризата. Всички желаещи здравни заведения и медицински специалисти могат да си направят профил бързо, лесно и удобно, като ние сме на разположение да съдействаме при всички възникнали въпроси. В момента фирмата съдейства на всички лекари в платформата за поддържане на онлайн графика им. Важно е и да се привлече вниманието и на институциите, за да могат медиците да се чувстват спокойни при използването й.
„Найкомс“ са изпратили предложението си до националните институции в края на февруари, като към настоящия момент няма получен отговор. „За нас това е начин да допринесем за по-ефективната превенция на разпространението на коронавируса и на грип тип Б. Смятаме, че това е и добра възможност за ефективно използване на български иновационни технологии с голяма социална значимост“, завършва Иван Йосифов.

Допълнителна информация, снимки от конкурса, от апаратурата:

Платформата Medcare.bg

MedCare Platform rewarded

*Скрийншот от онлайн консултация с възможност за разглеждане на специализирани изследвания.

Разработените от Найкомс решения за телемедицина намират многобройни приложения в настоящата ситуация като например:

 • възможност за консултация на хора под карантина с различни специалисти
 • предоставя равнопоставен достъп на хора от цялата страна
 • значително намалява и избягва ненужните пътувания и движение на хора, за всички (хора със здравни въпроси, хронично болни, под наблюдение и др.)
 • подпомага запазването на здравите хора и хора, които се нуждаят от консултация със здравни специалисти по други здравни проблеми
 • намалява натиска върху здравните специалисти по места, тъй като хора от цяла България могат да се консултират със специалисти от цяла България
 • телемедицинска междуболнична комуникация 24/7 за връзка между медицинските лица, обмен на опит и данни включително и на поставени под карантина
 • възможност за организиране на дежурни виртуални кабинети
 • други приложения според съответната нужда тъй като всеки елемент от екосистемата е разработен от фирмата в България, което предоставя голяма гъвкавост.
MedCare Platform rewarded
MedCare Platform rewarded

Куфар (Medcase) с включени медициснко-диагностични устройства и възможност за качествена телемедицина. Може да съдържа: Термометър, Апарат за кръвно налягане; Спирометър; Портативен уред за ЕКГ; Апарат за измерване на кръвна захар; Пулс оксиметър; Анализатор на урина, Цифров стетоскоп и др. Данните от медицинско-диагностични устройства се прехвърлят автоматично и съхраняват за проверка, а наличната двупосочна аудио-видео комуникация спомага за осъществяването на пълноценни медицински прегледи и консултации.

Фирмата има разработени и други хардуерни и софтуерни продукти за телемедицина като устройство, стартиращо се с едно натискане на копчето, обезпечаващо нуждата от специализирана техника за аудио-видео комуникация. Подобни устройства има разположени в над 30 точки в здравни заведения в България и чрез тях може да се осъществява

Снимки от конкурса на Фондация Приложни изследвания и комуникации:

All rewarded 2Radev and Ivan
All rewarded

За връзка с нас

 • Contact: Krasimira Maslarova

 • Title: CMO

 • Address: bul. Nikola Petkov 52, Sofia, Bulgaria

 • Phone: (+359) 878 808 336

 • Email: sales@naicoms.com